script

Imorgon drar den igång

Imorgon är det 1 december och då drar Hundtokig's julkalender igång, hade en förra året men då var det olika saker som jag skulle träna med Jenna varje dag. I år känner jag att jag inte har tid och ork till det så istället tänkte jag göra som så många andra bloggar och skriva om tips på julklappar, recept och annat smått och gott som har med julen att göra för både två- och fyrbenta.


Fågel, fisk eller mittemellan?

En vanlig fråga när jag berättar att jag är vegetarian är “men du äter väl fisk?” Lite konstig fråga kan jag tycka men ännu underligare är när folk följer upp med frågan “äter du kyckling då?”

Nej, är man vegetarian äter man inte fisk och absolut inte kyckling. Inte skaldjur heller för den delen. Finns ju vissa som kallar sig demi-vegetarian och som äter fisk men jag tycker det är en väldigt underlig benämning, icke köttätare passar bättre. Är man vegetarian äter man inte djur, och jo fiskar och räkor är faktiskt också djur. 

Lakto-ovo-vegetarian äter både ägg och mjölkprodukter, det är oftast detta som folk menar när de säger vegetarian.

Vegan
äter ingenting från djurriket och många använder inga animaliska produkter överhuvudtaget.

Är det bara män som dricker Heineken?

Nåt jag ofta stör mig på är reklamer som visas på tv, och inte bara att de alltid bryter när det är som mest spännande och därmed förstör stämningen i programmet, utan de ofta stereotypiska och sexistiska karaktärer i reklamer.

Det som först dyker upp i huvudet är de där förbaskade Coca Cola Zero reklamerna, som den där "breakup as it should be" där en 'halvt töntig kille' gör slut med sin 'snygga flickvän' som säger att hon förstår att han inte vill nöja sig med bara en tjej och att han bara kan slå en signal om han vill ha lite kul medans massa strippor dansar runt honom :rolleyes:

Ett annat exempel är Heineken reklamerna, ni vet de där "Heineken don't do … but if we did it probably be the best … in the world". Till exempel männen som skriker i ett stort kylrum fullt av öl (och kvinnorna skriker såklart över en garderob), killen som får åka i ett lyxigt tunnelbanetåg och killarna som är strandsatta på en öde ö och deras 'räddning' består av att de får en bar levererad med helikopter, för att nämna några.

Och en sak som jag länge undrat över är varför dessa reklamer alltid vänder sig mot män? Det är hur män (tros) vill att uppbrott ska gå till och hur ett tunnelbanetåg ska vara. För tro det eller ej men kvinnor kan både dricka läsk och öl, men det kanske Coca Cola företaget har missat. Eller är det helt enkelt så att Heineken inte bryr sig om ifall (eller vill inte att) kvinnor köper deras öl?


Varning! En rosa leopard

Varning! Detta är ett sånt där ytligt skönhets inlägg som handlar om mina naglar av alla saker. Jepp, jag är alltså såpass fåfäng att jag tycker detta är värt att blogga om.

Nej, men seriöst, jag blev faktiskt riktigt nöjd med min lilla nageldesign så då måste jag ju visa upp den. Gjorde den för några veckor sen och det ska föreställa ett leopardmönster vilket är relativt lätt att göra då man det inte ska se allt för noggrant ut. Iden fick jag från denna video men då jag inte hade de 'rätta' färgerna fick det bli en rosa leopard.

Och som sagt tycker jag det blev riktigt bra åtminstonde på den vänstra handen (därför tog jag bara bilder på den), att rita på höger hand var desto svårare och jag tappade tålamodet efter ett tag, jag har svårt nog att måla 'vanligt' nagellack på vänster hand.Bloggtorka

Tror min hjärna har gått på strejk, jag har inget intressant att skriva om just nu, ingenting alls. Så ni får lyssna på Jonathan Safran Foer (författare till boken Eating Animals) istället, han har mycket bra att säga.


Dagens citat

You put a baby in a crib with an apple and a rabbit.  If it eats the rabbit and plays with the apple, I'll buy you a new car.
- Harvey Diamond

En sån där jävla gräsätare

Var inne och läste på Anna Kaagaard Kristensens blogg och hon hade skrivit ett jättebra inlägg om genus, nu är just det här med genus och barnuppfostran inte riktigt mitt område men jag tycker att det hon skriver också stämmer bra in på andra områden som inte hör till normen.
"som genusmedveten förälder så ska du ha vett att veta att det är DU som är annorlunda, det är DITT sätt som är konstigt och avvikande, könsnormativ uppfostran ska respekteras och accepteras"
Det jag kommer att tänka på är det här med vegetarianism, de flesta reaktioner jag har fått när jag berättat att jag är vegetarian är positiva, folk är nyfikna och vill gärna veta mer om varför osv. Men ibland så stöter man på folk som liksom himlar med ögonen och kommer med nån nedsättande kommentar om "jaså, vart har du fått en sån fix ide ifrån?" och ibland kan det kännas som folk inte tar en på allvar, som om man en dag bara fått för sig att nej jag ska inte äta kött för kalvar är så himla söta. Om man är inne på diverse forum och bloggar och läser kan man se samma fenomen, man hånar och gör sig löjlig över de som är veganer/vegetarianer och kommer med argument som "människor är faktiskt rovdjur så det är naturligt att äta kött" eller "det är faktiskt normalt att äta kött" och på det sättet insinuerar de att det är onaturligt/onormalt att inte äta kött.

Samtidigt är det ofta just dessa personer klagar över "de där jävla gräsätarna som hela tiden ska pracka på en sina dumma ideer om att man inte ska äta djur". Och jag kan lova att om jag skulle börja kalla folk för djurmördare eller säga att jag tycker det är fel att äta kött skulle det bli ett himla liv. Det anses liksom okej att klaga på sånt som inte hör till normen vare sig det gäller att inte äta kött, vägra klä sin barn könsnormativt eller inte raka sig under armarna. Men att klaga på det som tillhör normen är ett big no no, herregud det är ju normalt!


Nämnde jag att det snöade igår?


Snöstorm!

Okej, nu är det visserligen mer storm än snö, men snöar gör det. Och blåser kallt nåt in i helsike. Inte ens hunden vill gå ut, hon går nerför trappen och sätter sig och kissar och sen tvärvänder hon och ska absolut in igen. Jag förstår henne. Nämnde jag att det är kallt? Och snöar?

Är nog dags att gå i ide, jag tar Jenna och gömmer mig under täcket i sängen och kommer ut igen om några månader... nån gång vid påsk blir nog lagomt.

Dagens citat

Ever occur to you why some of us can be this much concerned with animals suffering?  Because government is not.  Why not?  Animals don't vote.
- Paul Harvey

Makeover

Nu har både hemsidan och bloggen fått ny design, hemsidan har ju haft samma layout i över 1 1/2 år så det var verkligen på tiden, även om jag var väldigt nöjd med den förra layouten. Men förhoppningsvis dröjer det några månader innan jag tröttnar på denna design.

Det är fortfarande några småsaker kvar att fixa till på hemsidan och jag har även gjort en footer till bloggen men har ännu inte lyckats klura ut hur jag ska få in den, men på det stora hela är makeovern klar.

Jenna borde vara en nakenhund vid det här laget

De allra flesta hundraser, med några få undantag, fäller sin päls, men man kan tycka att när man har en korthårig hund borde detta vara ett minimalt "problem." Det finns ju liksom inte så mycket päls för hunden att tappa... kunde man tro i alla fall.

Jenna faller nåt så kopiöst att hon vara en nakenhund vid det här laget, det är hundhår precis överallt. Och det är inte så att hon bara fäller när hon byter till vinter- och sommar päls nej, nej, hon fäller året runt. Och det är såna där korta vassa strån som fastnar överallt, jag går ofta barfota hemma och jag vet inte hur många gånger jag har fått ett hårstrå som fastnat under foten, det känns som man trampar på en nål. Och kläderna sen då, jag har inte ett enda klädesplagg som inte är täckt i hundhår och min garderob består till störst del av svarta kläder vilket inte är den bästa kombinationen när man har en ljus hund.

Om jag mot förmodan skulle sätta på mig något som är rent och fint räcker det med att Jenna tittar på mig för att hela jag ska bli full i päls. Men det värsta är nog att man som hundägare hundtokig blir immun mot allt detta hår överallt, man märker liksom inte att byxorna och tröjan man precis satte på sig är fulla i hundhår eller att soffan är ljus istället för svart, kan tänka mig att en hel del människor (som inte har hund) undrar om man ens tvättar sina kläder när man vistas ute bland folk.

 
Min håriga lilla vovve


Jag är inte nöjd...

... med designen på bloggen :S  Headern är väl okej men jag tycker hela sidan känns tråkig och deppig. Vet inte riktigt hur jag vill ha det. Inspiration efterlyses!

Dagens citat

No one in the world needs a mink coat but a mink.
- Murray Banks

Äkta kärlek


Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0