Är det bara män som dricker Heineken?

Nåt jag ofta stör mig på är reklamer som visas på tv, och inte bara att de alltid bryter när det är som mest spännande och därmed förstör stämningen i programmet, utan de ofta stereotypiska och sexistiska karaktärer i reklamer.

Det som först dyker upp i huvudet är de där förbaskade Coca Cola Zero reklamerna, som den där "breakup as it should be" där en 'halvt töntig kille' gör slut med sin 'snygga flickvän' som säger att hon förstår att han inte vill nöja sig med bara en tjej och att han bara kan slå en signal om han vill ha lite kul medans massa strippor dansar runt honom :rolleyes:

Ett annat exempel är Heineken reklamerna, ni vet de där "Heineken don't do … but if we did it probably be the best … in the world". Till exempel männen som skriker i ett stort kylrum fullt av öl (och kvinnorna skriker såklart över en garderob), killen som får åka i ett lyxigt tunnelbanetåg och killarna som är strandsatta på en öde ö och deras 'räddning' består av att de får en bar levererad med helikopter, för att nämna några.

Och en sak som jag länge undrat över är varför dessa reklamer alltid vänder sig mot män? Det är hur män (tros) vill att uppbrott ska gå till och hur ett tunnelbanetåg ska vara. För tro det eller ej men kvinnor kan både dricka läsk och öl, men det kanske Coca Cola företaget har missat. Eller är det helt enkelt så att Heineken inte bryr sig om ifall (eller vill inte att) kvinnor köper deras öl?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...