script

Stoppa huvudet i sanden?

Det är nog ingen som har missat uppståndelsen efter Djurrättsalliansens avslöjande om det djurplågeri som grisar utsätts för på en del svenska gårdar. Men en del personer verkar övertygade om att det snart har blåst över och att folk är villiga att stoppa huvudet i sanden och låta detta fortsätta.

Djurens rätts blogg kan man läsa om en intervju från gårdagens avsnitt av Agenda med LRFs ordförande Lars-Göran Pettersson

- Vad tror du, kommer människor köpa julskinka i lika stor utsträckning?

- Man kan lita på svenskt griskött…
- Menar du det?
- Ja, det menar jag absolut.
- När du har sett de här bilderna?
- Ja, jag menar att man kan göra det. Det menar jag att man kan göra. Vi har en god djuromsorg, vi har en hög livsmedelssäkerhet…
- Menar du det på fullt allvar?
- Ja, det gör jag.

Försöker människan övertyga sig själv eller allmänheten? Vet inte om jag ska skratta eller gråta…

Det finns även ett inlägg med detta citat:

Men Ella Nilsson, vd på Svensk köttinformation, tror inte att konsumenterna kommer ändra sina vanor.
- Man glömmer fort och det här är en engångsgrej. Det får inte slå på hela produktionen på något sätt, säger Ella Nilsson.
Att man ser bilder på levande grisar som äter på en död gris, påverkar inte det Svenssons vanor att köpa julskinka exempelvis?
- Man kanske inte springer till butiken idag, men det är en månad kvar till julafton och då har man glömt detta.

Det allra värsta är att jag inte är övertygad om att hon har fel även om jag gärna vill tro det.

Sen vill jag bara tillägga att jag inte är efter att försöka övertala någon om att bli vegetarian, om man vill äta kött eller inte är helt upp till en själv och jag tycker inte köttätande i sig det är fel MEN jag tycker inte det är okej under några omständigheter att grisar eller några andra djur behandlas på det här sättet.


I behov av en ny dator

Jag har länge funderat på att skaffa en ny dator då min nuvarande stenålders dator aldrig varit nåt direkt att hurra förr, men sedan jag hade datorn omprogrammerad är den sämre än någonsin. Det finns bara Windows98 och det går inte att kolla på videoklipp i den, det går inte längre att ladda upp bilder från kameran till datorn då det saknas rätt diskenhet (vilket fanns förrut) och det går inte att uppdatera hemsidan då Internet Explorer inte funkar. Sen för nån dag sedan upptäckte jag att jag inte längre kan spara bilder redigerade i Paint (vilket är det enda bildprogram som finns) i jpg filer. Med andra ord finns det inte mycket jag faktiskt kan göra på datorn.

Med tanke på detta och det faktum att jag nu faktiskt har lite pengar som skulle kunna läggas på en ny dator känns det som det är dags att göra slag i saken. Tyvärr så spelar det ingen roll hur mycket jag än skulle vilja köpa en MacBookv finns det inte en chans att jag kan lägga så mycket pengar på en dator. Men idag kom det ett reklamblad från Elgiganten där de hade en laptop som jag faktiskt skulle ha råd med, problemet är att jag inte har nån koll på vad man ska titta efter och hur mycket hårddisk eller minne man behöver. Det är ju en hel djungel där ute.


Fortfarande inte nöjd

Som ni kan se har bloggen nu fått ett nytt utseende. Jag är fortfarande inte helt nöjd, tycker det blev lite för grått och tråkigt men det blev i alla fall bättre än innan så för tillfället får det vara så här. Huvudbannern är fortfarande inte helt klar då datorn av någon anledning inte kan ändra en fil i bmp till jpg, fråga mig inte varför det har alltid funkat förut. Ska försöka boka en tid till datorn i biblioteket till veckan så jag kan fixa det och förhoppningsvis uppdatera hemsidan också.

Skulle ha åkt iväg på kurs nu under helgen men den blev inställd på grund av för få anmälda. På ett sätt var det nog bäst så eftersom jag är förkyld och förmodligen inte hade orkat med att åka men det känns ändå tråkigt, har velat gå på en klickerkurs så länge nu och det finns inte så många att välja på här runt omkring.

Missnöjd...

Just nu känner jag mig väldigt missnöjd med bloggens utseende, det är så mörkt och tråkigt. Har suttit och tittat igenom de olika teman som finns att välja bland men hittar inte nåt jag gillar. Vill att den ska gå i blått så att den matchar med hemsidan men samtidigt skulle det kanske vara kul med ett mer höstigt utseende. Allra helst skulle jag vilja utforma bloggen själv men då måste man betala för det och det är jag inte villig att göra, dels för att jag redan betalar för hemsidan och dessutom har jag ingen aning om hur man kodar i css och har ingen större lust att lära mig heller.

Är nog november vädret som gör mig på så dåligt humör. Hur som helst kan det bli så att bloggen kommer byta mellan lite olika utseenden ett tag så får vi se om det blir något jag fastnar för eller om det får vara kvar som det är.


Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0