script

Träningsvecka 5

Som vanligt blev det inte alls så mycket träning som jag hade planerat. Lite backa träning blev det men inga större framsteg. Jag har börjat att sitta ner när vi tränar backa för att se hennes rörelser bättre. Först la hon sig ner direkt men nu om hon får k/b för att backa en gång så fattar hon. Och även om vi inte nått målet för denna månad känns det som vi gjort framsteg i våran träning. Däremot har jag, igen, inte tränat tillräckligt mycket. Vi har tränat mer än förrut, men inte så mycket som jag borde. Eftersom vi inte kommit så långt i backandeträningen som planerat kommer vi fortsätta med det nästa månad och då ska vi också träna in ett ordentligt loss kommando. Jag hoppas detta blir lättare att träna, egentligen borde jag fokusera mer på shejping om jag ska bli bättre men samtidigt är ett bra loss kommando något jag verkligen skulle behöva. Inte för att jag har några problem med att Jenna tar saker eller att jag inte kan ta saker ifrån henne, men om vi leker med boll eller kampar så tar hon gärna leksaken och går iväg med den istället för att komma med den till mig.

Ingen träning

Tyvärr har det inte blivit någon träning alls den här veckan, jag har varit orolig inför mitt läkarbesök där de tog ett ryggmärgsvätskeprov som jag hade ont i ryggen av efteråt. Men nu får jag försöka träna ordentligt nästa vecka istället.

Det har skrivits i lite olika bloggar den senaste tiden om att bli bättre på frishejping, något jag verkligen skulle behöva bli. Det jag har svårast för är att få fram färdiga beteenden. Det går bra i början men ujag får problem när jag ska öka kriterierna. Backa träningen är ett bra exempel på detta. Jenna förstår helt enkelt inte att när hon inte får k/b ska hon fortsätta och försöka igen utan hon provar andra beteenden och om ingen av dessa funkar blir hon frustrerad.


Nytt på hemsidan

Idag kom jag äntligen iväg till biblioteket och används datorn där för att uppdatera hemsidan. Har tyvärr fortfarande inte löst problemen med kameran så några nya bilder blir det inte än på ett tag. Men jag har uppdaterade flera sidor bland annat kan ni nu se de utställningar vi planerar att åka på under året. Nu går det även att komma in på bloggen via hemsidan.


Hundtränaren 2009

Fick boken Hundtränaren i julklapp, en jättebra bok där kan ska skriva om sin träning. Hoppas att skriva om våran träning varje vecka ska hjälpa mig att träna mer regelbundet. Har bestämt mig förr att fokusera på ett beteende i taget för att försöka komma framåt, sen kommer vi så klart träna på andra saker också under tiden, och bestämde mig för att börja med att träna in backa. Känns som ett bra beteende i början då jag inte har någon särskilt användning av det dessutom började jag träna backa förra året och då gick det ganska bra. Målet så här i början är att hon ska backa flera steg tills jag ger fri-signal. Ska försöka nå detta innan månaden är slut. Det långsiktiga målet är sen att hon ska backa både rakt och med jämn fart både inomhus och utomhus.

Första veckan blev det inte alls lika mycket träning som jag hade tänkt, men jag har börjat ha det som rutin att vi tränar ett pass varje kväll i köket efter Jenna varit ute, då är hon alltid pigg och sugen på träning. Backaträningen började bra men vi körde fast ganska snabbt. Hon tar ett ordentligt steg bakåt sen stannar hon och väntar på k/b. Om hon inte får det provar hon sitt sen ligg och sen ger hon upp.

Andra veckan började bättre, jag använde medwrust som belöning och då började det gå bättre och jag lyckades få henne ta flera steg bakåt. Jag provade nästa dag med ost som belöning men då funkade det inte alls lika bra och det gjorde att träningslusten försvann lite. Sen på lördagen var vi ute och tränade inkallning och med leverpastej på tub som belöning och då blev det faktiskt att hon backade flera steg men jag var så inne i att vi skulle träna inkallning att jag inte tänkte på att k/b innan det var för sent. Visserligen tror jag hon trodde att jag ville att hon skulle sätta sig ner men hon inte ville för det var för kallt men det hade varit ett ypperligt tillfälle att belöna. Jag tränade lite mer på backa innan vi gick in och lyckades få några repitioner med ett steg bakåt. Provade på söndagen med ost som belöning och nu tog hon två steg bakåt, insåg att jag nog har haft dålig timing och klickat när hon redan har stannat.


Mål 2009 - samma som 2008

Mitt nyårslöfte år 2008 var att träna mer regelbundet med Jenna, det gick ganska bra de två första månaderna men sen hände det en del grejer som gjorde att det blev uppehåll i våran träning och efter det tränade vi bara lite då och då.

Har ofta känts som om vi står på ett ställe och trampar och det fick jag bevisat i förra veckan. Då tränade vi korta pass och lite olika saker varje dag mest för att komma igång igen. När jag sen gick tillbaka och läste i bloggen om träningen vid den här tiden förra året visade det sig att vi fortfarande tränar på nästan precis samma saker. Men det som känns mest frustrerande är att träningen gick riktigt bra, tänk bara vad långt vi kunde ha kommit i träningen om jag bara hade fortsatt träna regelbundet.

Med andra ord kommer det bli samma nyårslöfte i år, träna mer regelbundet och bli bättre på klickerträning. Ska även försöka komma iväg på en klickerkurs, förhoppningsvis en som inte ligger för långt bort eller är alldeles för dyr. Bättre lycka detta år!

Världens bästa GD

Händer inte speciellt mycket just nu som känns särskilt intressant att skriva om, men eftersom jag hade lovat att börja uppdatera oftare tänkte jag dela med mig en av mina favorit bilder på världens bästa grand danois.


Teman

Är inte helt nöjd med bloggens utseende, eftersom jag inte kan använda CSS i WordPress (det måste man betala för) får jag använda de redan existerade teman. Visserligen tycker jag det nuvarande temat är väldigt snyggt men det matchar inte direkt hemsidans layout. Har provat några andra teman som hade ljusblå färg men på de tyckte jag inte upplägget var lika snyggt. Funderade ett tag på att ändra hemsidans layout till att matcha bloggen istället men det blir väldigt krångligt nu när jag inte kan uppdatera hemsidan hemifrån plus att jag är väldigt nöjd med den layouten jag har just nu. Det blev allt väldigt krångligt det här med att byta blogg.


Nytt år och en ny blogg

Som ni säkert har märkt har det varit väldigt dåligt med uppateringar både på hemsidan och den gamla bloggen. Detta beror dels på att jag har haft yrsel nu under en längre tid och det faktum att jag har haft problem med datorn. Har en ganska gammal dator med väldigt lite minne så för några månader sen var jag tvungen att ha den omformaterad för att få mer plats, så nu har jag inte länge Windows xp utan får köra med Windows 98 och använder Opera istället för Internet Explorer. Datorn funkar visserligen bättre än förut men det går inte att uppdatera hemsidan i Opera, jag har försökt i IE men där lyckades jag inte ens komma in på sidan. Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder från kameran till datorn heller. Ska försöka ta mig ner till biblioteket här nån dag för att uppdatera hemsidan. Men för tillfället är det tänkt att den här nya bloggen kommer uppdateras kontinuerligt.

Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0