script

Shopping på nätet

Har surfat runt på lite olika webshopar och kollat på lite olika hundrelaterade grejer jag funderar på att köpa. Högst på listan är ett vintertäcke till Jenna, är så himla svårt att hitta täcken i tillräckligt stor storlek.

Men nu hittade jag några på Hööks hemsida som verkar lovande, bland annat denna Showmaster Combat, enda ‘felet’ är att det inte täcker magen. Så fanns även denna Fleeceoverall som jag blev överförtjust i så fort jag såg det (undrar hur mycket rasen som står modell har med det att göra). Och nu är det sådan tur att Hööks nyligen har öppnat en butik i Karlstad så nästa gång jag är där blir det förhoppningsvis ett nytt täcke med hem.

När jag satt och surfade runt trillade jag också in på Kitsch.se, en sida med massa häftiga saker man skulle vilja ha men inte behöver. Eller vad sägs om denna disktrasa eller den här telefonen som jag var i valet och kvalet på om jag skulle köpa, kan då tillägga att jag varken har eller behöver en hemtelefon då jag ändå bara använder mobilen. En sak som jag absolut kommer köpa däremot är den här retro väckarklockan.


Fy skäms

Nej nu skäms jag, mitt löfte om att jag skulle börja blogga oftare höll sig i vad då, fem dagar.

Det enda jag har att skylla på är att jag fick världens förkylning förra veckan och jag har från och med denna vecka gått upp till heltid två dagar i veckan och har varit helt slut. Dels beror det väl på att förkylningen fortfarande håller i sig. Ganska dålig ursäkt egentligen med tanke på hur mycket jag sitter vid datorn. För tillfället spenderas mesta av den tiden med att spela ulvspel.


Stoppa Sveriges Kolkraftverk!

Du vet förmodligen inte om det, men Sverige håller som bäst på att bygga två nya kolkraftverk i Tyskland. Genom Vattenfall – som till hundra procent ägs av staten – bryter Sverige ny kol, bygger nya kolkraftverk och köper upp gamla kolkraftverk runt om i Europa.

Vi svenskar tror gärna att Sverige är ett föregångsland. Men om de svenska kolkraftverken stod på svensk mark skulle Sveriges koldioxidutsläpp vara tre gånger högre än de officiella siffrorna. Bara Australien, USA och Kanada släpper ut mer per person.

Varje år dör cirka 300 000 människor av klimatförändringen. Den siffran kommer att öka dramatiskt om vi inte minimerar utsläppen av koldioxid.

Tre procent av svenska folket vill satsa på mer kolkraft. Tillhör du de nio miljoner som inte vill det?
Gå in på: www.greenpeace.se/kol


Malar och växter

Idag blev det en lång och härlig sovmorgon både för matte och hund, jag gick upp klockan elva och då låg Jenna fortfarande och sov så gott. Sen var jag, Jenna och pappa iväg till Karlstad en sväng där det bland annat blev ett besök på Mariebergsskogen för att kolla lite på djuren och sen åt vi burgare på Max.

Men syftet med resan var att införskaffa lite saker till akvariet, vi har guldfiskar som är ute i våran damm på sommaren men nu när det har börjat bli kallare har de fått flytta in över vintern. Har gjort iordning det stora akvariet (120 liter) men istället för att använda plastväxterna vi brukar ha åkte vi till Arken Zoo för att köpa några riktiga växter. Efter det blev det även en tur till Djurmagasinet där det inskaffades tre malar och även lite nya stenar och rötter. Jag har alltid velat haft en mal till akvariet ända sedan jag var liten, kommer ihåg att det fanns en stor mal i akvariet på badhuset som jag var så fascinerad av. Det är tänkt att det ska bli fler olika fiskarter i framtiden, förrut har ju akvariet stått tomt på sommaren när fiskarna varit ute men från och med nu ska vara igång året runt.


Uppdatering

Känns som det har gått en evighet sen jag skrev nånting här, anledningen är helt enkelt att jag inte haft något vidare intressant att skriva om. Nån träning har det inte varit tal om på jag vet inte hur länge, är alldeles för trött när jag kommer hem ifrån jobbet men jag ska verkligen försöka och se till att och börja komma igång med lite träning på helgerna. Är nog dags att börja skriva antecknngar i Hundtränaren igen.

Nu kan jag inte längre uppdatera hemsidan hemifrån heller, eller ladda upp bilder för den delen. Det är min jävla dators fel, funderar på att köpa en ny nu när man har lite pengar men problemet är ju att det är så mycket annat man behöver som körkort t.ex. men för tillfället kommer alla eventuella uppdateringar finnas här på bloggen och jag ska verkligen försöka att skriva flera gånger i veckan.


Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0