script

Trögfattad matte

Har suttit här vid datorn och tittat på videor på YouTube medans Jenna har suttit bredvid och ihärdigt stirrat på mig. Kunde inte förstå vad det var hon ville eftersom hon nyss varit ute på sista rastrundan för dagen men sen kom jag på att hon inte fått kvällsmat än, jag hann knappt få ut orden ”Ska du ha mat?” innan Jenna rusade ut i köket. Stackarn, det kan inte vara lätt att ha en sån trögfattad matte men nu har hon lagt sig på sängen, förhoppningsvis mätt och belåten.


Slutkörd

Idag hade vi Öppet hus på jobbet, vilket innebär att det ordnas olika aktiviteter som ridning, körning, åka traktorvagn, tipspromenad och andra grejer. Jag får erkänna att det inte känns särskilt motiverande när väckarklockan ringer klockan 7 på en lördagmorgon, men jag lyckades ta mig upp i alla fall.

Jag var med och hade hand om häst och vagn vilket innebar att den största delen av dagen spenderades med att gå fram och tillbaka vilket har resulterat i väldigt ömma fötter. Men det största jobbet gjorde helt klart shettisarna som jobbade så duktigt hela dagen. Stackars Musse var helt slut på eftermiddagen och fick sluta lite tidigare men Colle kämpade på hela dagen. De var helt klart nöjda när de fick komma ut i hagen igen, själv planerar jag en lång sovmorgon imorgon för sen på måndag är det dags att jobba igen. Det blir med andra ord en väldigt kort helg men det är det värt då det var en väldigt rolig och trevlig dag, men man är definitivt glad att det inte här såhär varje helg.


5 minuter räckte mer än väl

Hade bestämt mig för att inte titta på Vargkriget, kollade på Wipeout istället men när det var reklam kunde jag inte låta bli att slå över till 2an. Det första jag såg var en av tjuvjägarna som berättade att han inte tycker det dom håller på med är kriminellt och hur det är nödvändigt för att behålla våran jaktkultur.

Han fortsatte att berätta om hur de använde förgiftat kött för att döda vargar och hur bra det var med gift som tog lång tid att ta död på vargen för då hann den gå undan och gömma sig. Han berättade även hur de aldrig lyckats hitta några vargar som blivit dödade av sådant gift, då undrar jag hur in i helvete de kan veta att en varg faktiskt har ätit av köttet? Svaret är förmodligen att de inte bryr sig.

Sen såg jag även boskapsägaren eller vad han kallades som hävdade att det han höll på med inte var djurplågeri eftersom han bara använde gift som tog död på vargen direkt. Då fick man höra av en veterinär att det inte finns något gift som dödar på direkten. Efter det bestämde jag att jag hade sett mer än tillräckligt och bytte tillbaka till kanal 5 men de 5 minuter jag hann se räckte tyvärr mer än väl för att spä på mina ‘fördomar’ om dessa tjuvjägare, inte för att jag hade väntat mig något annat.


SVT visar Vargkriget

Igår gick det att läsa på aftonbladet om att SVT ska visa en dokumentär om tjuvjakt på varg. Personerna som medverkar i dokumentären ska tydligen påstå att de är med i ett hemlig nätverk som vill urota Sveriges vargar och de både berättar och demonstrerar hur tjuvjakten går till.

Jägarförbundets Riksjaktvårdskonsulent säger sig vara tveksam till uppgifterna och flera jaktexperter riktar kritik mot dokumentären. Självklart hoppas jag att det som hävdas i dokumentären inte är sant men tyvärr skulle det inte förvåna mig om det stämmer, en del männsikor verkar inte ha nåt vett i skallen.

Dokumentären Vargkriget visas i SVT2:s Dokument inifrån på Söndag klockan 20:00, själv vet jag inte om jag ska se den eller ej. Visserligen vill jag gärna se exakt vad som avslöjas i filmen men samtidigt vet jag att jag bara kommer bli ledsen och förbannad.


Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0