script

Bloggtips!

Bloggaren Rabiatfeminism har skrivit ett mycket intressant inlägg om Moderaternas ställningstaganden sedan partiet bildades som jag tycker alla som har/vill/ska/får rösta borde läsa.

Vegetarian vs. Vegan

Ibland när folk får höra att jag är vegetarian möts jag av undran ”jaha, men du är inte vegan I alla fall?” och många verkar tycka att vara vegetarian är acceptabelt men att vara vegan är att ”ta det för långt” eller ”vara för extrem”. Själv ser jag upp till människor som har valt att äta helt veganska och tycker det kan vara tråkigt att hamna i kategorin som lagom veg.

Jag är plågsamt medveten om att mjölkkor ofta lever under bedrägliga förhållanden och hönsen ska jag inte ens gå in på. Anledningen till att jag inte är vegan är egentligen ren och skär lathet. För det första blir det svårare och kräver mer kunskap att få i sig allt kroppen behöver och jag är väldigt kräsen när det kommer till mat och för det andra är att det är så många produkter som innehåller mjölk- eller äggprodukter som man inte ens tänker på. Men mer om detta får det bli i ett annat inlägg.

Ett påstående som jag stött på några gånger under den senare tiden är folk som spyr galla över ”veganer som vill att lejon ska leva på gräs.” Det finns säkert veganer (och vegetarianer och köttätare) som tycker det är fel att lejon dödar och äter antiloper osv. men jag är ganska övertygad om att detta är en väldigt liten minoritet. Det är ungefär i samma anda som ”veganer tycker att folk i tredje världen ska svälta hellre än äta kött” eller ”veganer kan inte få barn”. Här kan man verkligen snacka om att ta det till det extrema.


Bild från Lola Lollipop


Ett monster i skogen


MissRepresentation


Är man en såpass bra hundtränare borde man allt kunna träna utan elhalsband

Nu är det än en gång diskussioner om elhalsband på hundar och om det kan vara nödvändigt i vissa situationer i en tråd på AoH. Tydligen använde Cesar Millan det på två hundar i sitt senaste avsnitt eftersom "hundarna slutat reagera på fysiska korrigeringar". Tack och lov har elhalsband varit förbjudet i Sverige sedan 1 juli 2003.

Men det finns fortfarande de som tycker att elhalsband borde få användas, oftast då i vissa situationer t.ex. där det är det enda som funkar, en sista utväg så att säga och/eller att det bara ska få användas av speciellt utbildade hundtränare. Själv tycker jag att om man nu är en såpass bra hundtränare borde man allt kunna träna hund utan att behöva använda elhalsband. Och i de fall som inget annat funkar som det brukas påstå, har man nu en hund som är en sådan jaktdåre så att ge den en stöt är den enda korrigering som kan stoppa den borde det om något säga hur en stöt av ett elhalsband verkligen känns.

Konstigt nog brukar ett annat populärt argument vara att elhalsband knappt känns och att det bara ger ett lätt obehag. Cesar ska även ha påståt i avsnittet jag nämnde att "han bara använde vibrationer", ändå var det de enda som hjälpte.

Det säger ju sig självt att om det nu är så effektivt som folk påstår då lär det också göra in i helvete ont. Överlag tycker jag många verkar överskatta korrigerringar och tro att ju hårdare korrigering desto effektivare. Har det gått såpass långt att det enda sättet man kan träna sin hund är genom att tillföra den smärta, ja då tycker jag inte man borde ha hund överhuvudtaget.

Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0