script

Ett stick i nacken

Idag var vi iväg till vi iväg till veterinären, det var nämligen dags för Jenna att vaccineras, det var ju ett tag sen sist. Ibland önskar jag allt att man kunde få vara hund, tror inte Jenna ens kände av sprutan hon reagerade i alla fall inte. Det enda hon brydde sig om var godisburken som veterinären hade på bänken, tänk vad skönt att åka till ‘doktorn’ och bara få lite godis och sen åka hem igen. När jag är hos doktorn får jag minsann aldrig godis.


Ikväll blir det mörkt

Det här blir första gången som jag deltar i Earth Hour, klockan 20:30 ikväll är det som ljusen ska släckas under en timme. Ska du också vara med? Gå in på WWFs hemsida och anmäl dig.


Go Wales!

Nu har elhalsband blivit förbjudet i Wales, förhoppningsvis följer snart resten av Storbritannien efter.


Nej, nej, nej

Trodde knappt mina ögon när jag gick upp i morse och såg att det snöar, igen. Snön hade ju äntligen börjat försvinna. Jag vill ha vår NU!


Lammen har inget att tacka för

En fåruppfödare har fått tillstånd att korsa in ett Dorperfår med ett ‘vanligt’ får. Dorperfår har liknats som fårens motsvarighet till Belgian blue och de är avlade för att ha mer muskler och växa fortare än andra raser. Anledningen till att man vill ha in rasen är så klart att man vill få mer kött och på det viset tjäna mera pengar.

Men även de ‘vanliga raserna’ får det sämre, Svenska Dagbladet rapporterar i en granskning dom gjort tillsammans med SR Ekot att Sverige är först med storskalig uppfödning av får inomhus. Enligt lagen måste lamm vistats ute från och med den 15 juni men eftersom en del nu börjat avla så lammen födds tidigare än de brukar och därmed går till slakt redan


Kan inte folk bara få vara sig själva?

Nu har Vänsterpartiet kommit med förslaget att det ska införas ett tredje kön, hen. Hen är tänkt att vara ett alternativ för dom som inte definierar sig som varken man eller kvinna. Något som upprör en hel del folk bland annat Malin Wollin som verkar tycka att det är ett hot mot att hon ska få definera sig som kvinna och jag undrar bara varför?

Varför är det så viktigt för henne att andra ska definera sig själva som man eller kvinna? Det påminner mig lite om när folk påstår att om homosexuella får gifta sig hotar det hetrosexuellas äktenskap. Vad är det för jäkla trams. Wollin vill att vi ska ”bli jämställda och samtidigt hylla könen och våra underbara olikheter?” Vad är det med könen som ska hyllas? Vad är det med det faktum att jag är kvinna som är så jävla viktigt, egentligen? Tycker inte ens kön är något att vare sig skämmas eller vara stolt över, varför kan inte folk bara få vara sig själva?


Hur kan jämställdhet gå till överdrift?

Nej jag har inte firat internationella kvinnodagen, det har jag aldrig gjort. Hade inte ens vetat om att det var idag om jag inte hade läst om det på diverse bloggar. Om dagen som fenomen känner jag mig lite kluven, självklart är det bra att jämställdheten diskuteras men samtidigt känna att det inte borde behövas en särskild dag till det och att jämställdhet borde vara något som är på tapeten ‘jämt’. Så ja jag kan nog se både fördelar och nackdelar med internationella kvinnodagen. Men nåt som verkligen irriterar mig är när folk påstår att det inte behövs överhuvudtaget, att det redan är jämställt och vi ska vara nöjda som det är. Kommentarer som ”jävla feminist” eller ”jämställdheten har gått till överdrift” kan verkligen gör mig förbannad.

Hur fan kan jämställdhet gå till överdrift? Ibland undrar jag om folk vet vad jämställdhet egentligen innebär. Det är inte att kvinnor ska ha makten över män eller att kvinnor inte ska vara tillåtna att vara hemma med barnen om de vill, MEN man ska inte vara tvungen att göra det om man inte vill och männen ska inte ha makten över kvinnorna, det handlar om att man ska ha lika rättigheter och man ska inte bli diskriminerad på grund av sitt kön precis som man inte ska bli diskriminerad på grund av sin hudfärg, sin sexuella läggning, sin ålder etc. Jag vill inte att vi ska komma till en punkt där kvinnorna kan ha männens jobb och tvärtom, jag vill att det inte ska finnas några kvinnliga respektive manliga jobb. Och nej där är vi verkligen inte, ett land där en kvinna blir kritiserad för att hon inte är mammaledig tilltäckligt länge och man tycker männen ska ha rätt att bestämma över kvinnans kropp är inte jämställt.


Skottpengar på lodjur

Ifall ni har missat det så drog årets lodjursjakt igång för några dagar sedan, här i Värmland är jakten redan avklarad med 20 stycken skjutna. Men uppe i norr däremot går jakten inte lika snabbt, i Lappland är bara en av av de 24 tillåtna skjuten och i Kalix Sameby erbjuder man 5000 kronor till den som skjuter ett lodjur inom deras renskötselområde.

Är det bara jag som tycker det är konstigt att i norr där de har problem med att lodjuren tar renar verkar intresset vara ganska svalt för jakt medans här i mellansverige där lodjuren knappt märks av förutom att det blir mindre rådjur för jägarna att jaga är jakten snart avslutad?


Otursvecka?

Man skulle kunna tro att det var vecka den 13 heller nånting med tanke på allt som hänt i stan under veckan.

I måndags rasade taket på Maxi in men lyckligtvis blev ingen skadad. Men det blir till att handla på Coop i fortsättningen, personligen är jag inte särskilt glad över det då de har sämre sortiment med vegetariska varor än vad Maxi hade.

Sen igår lev det strömm avbrott i hela stan på förmiddan, hade tydligen blivit nåt fel på elverket i Björneborg och under ett tag var det prat om att det kunde bli ett långvarigt avbrott. Fick lite panik där faktiskt, vad tusen gör man utan el liksom? Och nej då oroar jag mig inte bara över att vara utan dator och tv, jag tänker på mer viktiga saker som att laga mat. Men tur i oturen så var det bara strömavbrott i lite över en timme.

Sen får vi inte glömma all snö också, det kom mer under veckan och det har blivit kallare igen. Annars har det inte varit tid för mycket annat än jobba och veckan har känns extra lång eftersom jag jobbade i söndags också. Så nu längtar jag verkligen till imorgon eftermiddag då det äntligen blir helg, förhoppningsvis en lugn och avslappnande helg.


Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0