Kan inte folk bara få vara sig själva?

Nu har Vänsterpartiet kommit med förslaget att det ska införas ett tredje kön, hen. Hen är tänkt att vara ett alternativ för dom som inte definierar sig som varken man eller kvinna. Något som upprör en hel del folk bland annat Malin Wollin som verkar tycka att det är ett hot mot att hon ska få definera sig som kvinna och jag undrar bara varför?

Varför är det så viktigt för henne att andra ska definera sig själva som man eller kvinna? Det påminner mig lite om när folk påstår att om homosexuella får gifta sig hotar det hetrosexuellas äktenskap. Vad är det för jäkla trams. Wollin vill att vi ska ”bli jämställda och samtidigt hylla könen och våra underbara olikheter?” Vad är det med könen som ska hyllas? Vad är det med det faktum att jag är kvinna som är så jävla viktigt, egentligen? Tycker inte ens kön är något att vare sig skämmas eller vara stolt över, varför kan inte folk bara få vara sig själva?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Välkommen, jag heter Elin och är 24 år, hundtokig, vegetarian, feminist, känslosam, datanörd, miljöpartist. Jag är matte till världens bästa hund, en grand danois tik som heter Jenna.

Detta är min lilla plats i cybervärlden att ventilera mina åsikter och tankar som annarsalldeles för ofta går osagda.


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...